top of page
Buscar
  • Foto del escritor Núria Caro Blanch

El ball i el plany de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic revolucionen el públic de Campredó

Actualizado: 21 jun 2021


Atras queda Dusminguet que amb el temps es va convertir en un grup iniciàtic, o també La Troba Kung-Fú que és el seu passat més recent.


Ara, este quartet sota el nom de 'Joan Garriga i el mariatxi galàctic', està compost per Joan Garriga, Maria Roch, baixista reconegut per tocar amb jarabe de palo o los senzillos, Madjid, conegut per ser el guitarrista que acompanya a les gires manu chao amb ràdio bemba o la Ventura, i el bateria, Francisco "Rambo" Batista.


Presentant el primer disc en solitari del músic de la Garriga, el ball i el plany, és el seu present i futur. Les seues composicions tenen una personalitat única que combina els ritmes ballables amb unes lletres repletes de missatge i poesia. El seu acordió i la veu melòdica aporten l'originalitat del seu univers particular.


El cantant conegut per ser l'inventor de la "rumbia" una fusió de rumba catalana i cumbia va fer caure els temes del seu nou treball, i com no, van revolucionar al públic amb clàssics de LTKF i fins van repescar alguna cançó de Dusminguet.


Amb motiu de Tortosa capital de la cultura catalana 2021, el concert es va realitzar a l'espai de C de Campredó.


L'artista va iniciar el concert entremig del públic, amb el seu acordeo i cantant acapela. Durant gairebé dos hores de concert van sonar himnes com "flor de primavera" i "volant". Ho va combinar amb el seu darrer treball com "fa bon temps" i "ballem".


El públic que va començar l'actuació assegut a les cadires va anar progressivament evolucionat juntament amb la fusió dels diferents estils de música fins a acabar tots d'en peus ballant, però respectant les distàncies de seguretat.



bottom of page