top of page
Buscar
  • Foto del escritor Núria Caro Blanch

La 'Teràpia Col·lectiva' de Buhos posa d'en peus l'auditori de Tortosa Felip Pedrell

El format reduït de la gira 'Teràpia Col·lectiva', l'obra músic-teatral, de Buhos va començar amb la intervenció del Dr. Estadella. A diferència d'un concert com els d'abans de la pandèmia, on era estrany trobar algú que no saltés, cridés o ballés; ara tothom ha d'estar assegut, movent el cul enganxat a la butaca i sense treure's la mascareta, tot i ser un teatre les selfies i les instastory estan més que permeses.


El Dissabte, 24 d'abril l'Auditori de Tortosa Felip Pedrell va acollir Buhos amb motiu de la capital de la cultura catalana. Arribaven a la capital del Baix Ebre després d'un intent fallit a causa de les restriccions del Procicat, durant el mes de gener.


La nova gira de Buhos presenta un format teatralitzat, sota la direcció d'Albert Pla, i recorda una mescla entre el seu gran treball 'natura salvatge' i el seu nou disc 'El dia de la victòria', un dels treballs audiovisuals més complets i el més personal de la seua trajectòria professional. El grup de 'volcans' ha volgut trencar amb tot i malgrat la situació actual de la pandèmia, s'han arriscat i han llançat un treball que serà impossible d'oblidar.


L'espectacle conte generoses dosis de sàtira, crítica, mofa i burla social i política, a més on la interacció amb el públic és més directa i personal. La banda Calafell improvisar amb temes proposats pels assistents, amb les paraules i frases com: 'Lo riu és vida', 'Tortosa', i 'bous', el vocalista guillem Soler va crear versos com "no cantaré sobre els bous, no em toqueu els ous", o "té collons la cosa, que sempre plou quan venim a Tortosa", fent un giny al concert del 2019 de festes de la Cinta, on també va ploure.


Finalment, com diu aquell 'nen dels 80', que canta 'nos vamos pa'l festí', la qual van versiona rendint homenatge a tots els festivals i reivindicant que la cultura és segura, van posar d'en peus l'Auditori amb les lletres 'volcans', 'mil batalles', i 'el dia de la victòria'.


El grup en música català no va voler marxar sense donar les gràcies per l'aposta del regidor de cultura, Enric Roig, que tot i l'adversitat ha continuat apostant per la cultura.





bottom of page